lauantai 24. lokakuuta 2020

Stingray tyylinen basso valmis

Ensimmäinen tekemäni, pojan tilaama Music Man Stingray tyylinen basso, on valmis ja sai nimekseen " Blue Lightning". Nimi juontaa yksinkertaisesti kannen kuvioista ja värityksestä.

Mahonkirunkoinen, loimukoivukansinen ja vaahterakaulainen soitin oli mukavaa vaihtelua sähkökitaroihin verrattuna. Kaikki samat elementit toki tässäkin, mutta myös jotain uutta opittavaa.

Suurin tekninen uusi juttu minulle oli compound radius otelauta jollaista en ollut ennen tehnyt. 9,5" - 20" radius toimii hyvin basson kaulassa.

Mikki on kotimainen Veijo Rautian (Rautia Guitars) valmistama multicoil mikki, jossa on ns. custom-kytkentä. Volume potikka on push-pull tyyppinen, jolla mikistä voi valita joko sarjaan-kytkennän tai rinnan-kytkennän. Mikki on pakattu Stingray-tyyppisen koteloon.

Elektroniikka on Taisto Heinosen (Taisto Guitars) valmistama TAISTO B-2EQ1 kaksikanavainen ekvalisaattori-yksikkö. Säädettävissä on siis Basso ja Treble. Myös lisäboosteri-ominaisuus löytyy, mutta se jätettiin toistaiseksi hyödyntämättä tässä bassossa, koska mikin voimakkuus vaikutti ilman boostaustakin jo varsin voimakkaalta. Mikki ja EQ toimivat todella hyvin yhteen.

Pintakäsittelynä tässä soittimessa on 2-komponentti PU-lakka. Kannen väri on tehty Stunning Stain vesipetseillä suoraan puupinnalle. Pohjalla on mustaa väriä jolla korostetaan loimuja ja varsinainen sävy on sininen. Reunojen tummentamiseen on käytetty mustan ja sinisen seosta.


TAISTO B-2EQ1



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti