sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Bodyn muotoilu

Seuraava vaihe olisi bodyn muotoilu Les Paulille tyypilliseen muotoon, eli kansi on kupera vähän joka suuntaan. Ei helppoa ei.
Muotoilun aloitin jyrsimällä kanteen "korkeuskäyriä", joita mukaillen kantta on helpompi työstää lopulliseen muotoon hiomalla ja ties millä vimpaimilla. Hiottavaa joka tapauksessa piisaa. Seuraavat kuvat on otettu korkeuskäyrien jyrsinnän ja karkean "raspaamisen" jälkeen. Olen suojannut teipillä ne osat bodystä, joihinka en halua hiomakoneen tässä vaiheessa koskevan.


 
 
Tässä videonpätkässä joku tekee saman homman hieman tyylikkäämmin:
 
Hiominen käsin kuulostaa toivottomaltta, ja myös on sitä. Tällä verukkeella hankin epäkeskohiomakoneen, merkkiä Bosch. Aloitin muotoilun hyvin karkealla hiomalaikalla, karkeudeltaan 40. Kun kansi sai edes jonkinlaisen muodon, siirryin käyttämään karkeutta 80, joka osoittautui aika käytännölliseksi. Se syö puuta kohtuullisesti, mutta ei ole täysin arvaamaton käytökseltään.
 
Pölyisten kylpyhuoneessa vietettyjen tuntien jälkeen kansi alkaa näyttää jo Les Paulilta. Muodot ovat edelleen hieman pliisut, ja keskiosakain on vielä liian lattea. Työtä siis on vielä edessä kohtuullisesti, mutta alla kuvat tämänhetkisestä tilanteesta.
 


 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti