sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Reunanauhan liimaus

Bodyn reunanauhaksi valitsin Les Paulille tyypillisen vaalean beigen muovilistan. Lista on paksuudeltaan 2,3mm ja leveys on 15mm. Koska tavoiteltu listan leveys on lähes koko bodyn osalta vain 6mm, jouduin kaventamaan listan vannesahalla. Olipa mielenkiintoista sahata rullallle kiertyvää muovilistaa isolla vannesahalla. Tuo homma onnistui vain kaverin avustamana.
Koko listaa en siis kaventanut, koska n. 15 cm matkalle tarvitaan huomattavasti leveämpi lista. Ja tietenkin juuri bodyn jyrkimpään mutkaan, jotta listan taivuttaminen olisi mahdollisimman hankalaa.
Lista kuitenkin taipuu melko mukavasti kun sitä kuumentaa kuumailmapuhaltimella. Ilman kuumentamista taivuttaminen ei onnistu lainkaan.
Taivuttelin koko reunanauhan lopulliseen muotoonsa ennen kuin aloin liimaamaan sitä.
Liimauksen tein ihan tavallisella pikaliimalla, sormia varoen. Silti sormenpäät olivat homman jälkeen kohtuullisen muoviset.
Liimattava lista on näppärää kiinnittää teipillä sitä mukaa kun liimaus etenee. Teipin läpi on myös hyvä puristaa listaa paikalleen, jotta sormien liimautuminen minimoituisi. Kuvista näkyy kaksi vaihetta, teipillä puristettu vastaliimattu lista, sekä lopputulos ennen listan reunojen hiomista.
Kolmannesta kuvasta näkyy selvästi kuinka lista on kavennettu ja jätetty leveämmäksi jyrkimmän mutkan kohdalta.



 
Tasoitin reunauhaa hiomapaperilla lähemmäksi lopullista korkeuttaan. Muotoilin myös jyrkän mutkan samalla tekniikalla, pieneen puukapulaan kaksipuoleisella teipillä kiinnitetyllä hiomapaperilla (karkeus 180).
 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti